brusselse museumraad

1 website, 100 musea

Brussels Card

Brussel ontdekken met een passepartout - 24H / 48H / 72H
De Brussels Card is de beste manier om deze fascinerende Europese hoofdstad te ontdekken. Ze biedt u, gedurende 24, 48 of 72 uur, gratis toegang tot meer dan 30 musea en exclusieve aanbiedingen bij modeontwerpers, winkels, tentoonstellingen, restaurants & attracties van de stad.

Een idee van wat de Brussels Card u biedt:
• Vrije toegang tot een groot aantal Brusselse musea
• Een gratis stadsplan
• Kortingen tot 10€ bij toeristische attracties en rondleidingen
• Kortingen (of gratis drankje / dessert) in restaurants en bars
• Kortingen van 5 tot 25% bij handelszaken en Brusselse modeontwerpers.

Wat is inbegrepen met de Brussels Card?
- MUSEA
- HOP ON HOP OFF
- KORTINGEN

HOE GEBRUIK IK DE BRUSSELS CARD?
■ Uw Brussels Card is 24, 48 of 72 uur geldig vanaf het moment van de eerste validering (dit is de eerste keer dat uw kaart gescand wordt in een museum).
■ U kan kiezen tussen een standaard Brussels Card of een "Brussels Card + sightseeing" met bijkomend gratis gebruik van de Hop on Hop off bussen.

MUSEA
■ Musea kunnen meermaals kosteloos worden bezocht tijdens de duur van de kaart. Er hoeft niets betaald te worden.
■ In de musea overhandigt u uw Brussels Card aan de kassier(ster). Deze zal uw Brussels Card elektronisch valideren. De Brussels Card wordt bij het eerste gebruik automatisch geactiveerd.
■ Met de Brussels Card krijgt u gratis toegang tot alle vaste collecties van de musea. Ook de meeste tijdelijke tentoonstellingen zijn inbegrepen, behalve bij het Old Masters Museum, het Museum voor Natuurwetenschappen en het Jubelparkmuseum, waar u voor de tijdelijke tentoonstellingen het gangbare tarief dient te betalen.

KORTINGEN
■ Attracties, rondleidingen, shops, restaurants en bars verlenen slechts éénmalig een korting op het in deze gids omschreven aanbod.
■ De kortingen blijven geldig, ook na het verstrijken van de geldig- heidsduur van uw Brussels Card.
■ U bekomt uw korting op vertoon van de Brussels Card en bij over handiging van de bon die zich achteraan de gids bevindt.

HOP ON HOP OFF
■ Indien u een "Brussels Card + sightseeing" kocht, dan geeft uw Brussels Card u eveneens recht op gratis gebruik van de Hop on Hop off bussen, gedurende 24 of 48 uur.
■ Laat uw Brussels Card zien aan de chauffeur wanneer u opstapt op een Hop on Hop off bus.
■ Voor de uurregeling van de bussen, zie www.citysightseeingbrussel.be
■ Koptelefoons in 8 talen inbegrepen

Wat kost de Brussels Card?

De Brussels Card is supervoordelig. Het is uw paspoort om meer te zien van de stad voor minder geld!

24-uur Brussels Card - 22 €
24-uur Brussels Card + Hop on Hop off 24u (50% korting op basistarief) : 33 €
48-uur Brussels Card - 29 €
48-uur Brussels Card + Hop on Hop off 48u (50% korting op basistarief) : 44 €
72-uur Brussels Card - 35 €

Er is geen speciale formule voor families of kinderen, aangezien kinderen sowieso meestal een korting krijgen in musea en bij attracties. De aankoop van een Brussels Card voor kinderen jonger dan 12 biedt dus geen extra prijsvoordeel en is niet aan te raden. Ook voor studenten zijn er vaak reeds kortingen in de musea en bij de attracties.

!!! Opgelet !!!
Op maandag zijn de meeste grote musea dicht!
Om te weten welke musea in Brussel open zijn op maandag, klik hier.

Waar kan u de Brussels Card kopen?

* Kopen bij aankomst:
U kan de Brussels Card kopen
- in de verschillende infokantoren van Visit Brussels: Grote Markt en BIP (Kunstberg).
- in het bureau van Toerisme Vlaanderen: Grasmarkt 61 - 1000 Brussel.
- in de volgende deelnemende musea: Autoworld, Belgisch Stripcentrum, Museum voor Oude en Moderne Kunst (KMSKB), Museum voor Natuurwetenschappen, Muziekinstrumentenmuseum, MOOF.

* On line kopen: Koop hier de Brussels Card on line (link naar de website van VisitBrussels). Druk alles thuis af of zet het op uw smartphone. U kunt de kaart onmiddellijk gebruiken!

Vergeet niet om uw Brussels Card gids (ENG+FR+NL) te downloaden of vraag een gratis exemplaar in een van de Visit Brussels onthaalkantoren op de Grote Markt of in het BIP (Kunstberg).

Partners van de Brussels Card:

Bc-Visit Brussels.jpg
DE Brusselse Museumraad krijgt steun van :
Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

JOIN US ON
SITEMAP
© 2012 - Conseil bruxellois des Musées / Brusselse Museumraad - All rights reserved - Powered by OPTINET - Disclaimer